In Museum Paul Tetar van Elven is de tentoonstelling Het Verleden Verheerlijkt. De Gouden Eeuw door 19de-eeuwse kunstenaars verbeeld te zien. Meer dan 30 schilders legden scenes vast uit de vaderlandse geschiedenis. Op hun manier! Hoe brachten zij die historische gebeurtenissen in beeld? En hoe doen wij dat tegenwoordig?

Paul Tetar daagt u uit om de nieuwe ‘historieschilder’ te worden. Leg de geschiedenis vast in kunst: een wereldschokkende gebeurtenis of een lokaal belangrijke gebeurtenis. Behalve eeuwige roem en wellicht een plekje in het museum zijn er mooie prijzen te winnen, onder meer ter beschikking gesteld door Royal Talens.

Algemeen

Tot en met 29 september kunt u meedoen. Er zijn 3 categorieën: volwassenen, kinderen  en (school)klassen.

Onderwerp

Geschiedenis in de breedste zin.

Techniek en materiaal

Alles mag, olieverf, acryl, collage, fotografie, etc. als het maar tweedimensionaal is en niet groter dan 50 x 70 cm.

Hoe doet u mee?

Stuur vóór 29 september een digitale foto van het werk naar tetar@hetnet.nl met vermelding van naam, adres, leeftijd of school, klas, aantal leerlingen.

Jury

De jury bestaat uit mensen die uit hoofde van hun beroep met kunst te maken hebben. Zij maken tussen 30 september en 15 oktober een eerste selectie op basis van de ingezonden foto’s. De beste werken per categorie worden uitgenodigd hun werk naar het museum te brengen. Op zaterdag 2 november worden de winnaars bekendgemaakt.

 

Museum Paul Tetar van Elven

Koornmarkt 67

2611 EC Delft