Cursus ‘Op reis met’ – De muzikale reizen van Mendelssohn, Dvorák en Liszt

Cursus ‘Op reis met’ – De muzikale reizen van Mendelssohn, Dvorák en Liszt

Componisten en musici hebben altijd gereisd. In het verleden kwamen componisten op hun reizen in aanraking met nieuwe muziek, andere muzikale smaken, andere manieren van het spelen van muziek.

In deze driedelige cursus volgen we de reizen die Felix Mendelssohn maakte naar Engeland, Schotland en Italië en de muzikale ontdekkingstocht van Antonin Dvorák naar de Nieuwe Wereld, Amerika. Als er iemand veel kilometers in zijn leven heeft afgelegd, dan is dat de Hongaarse pianist en componist Franz Liszt. Van de vele muzikale inspiraties die hij opdeed kijken we in de laatste les naar zijn verblijf in Zwitserland en Italië.

Wanneer?
Woensdagochtend 10:15 – 12:15 uur
Data: 10, 17 en 24 mei 2017

Cursusgeld: € 45,00 voor 3 lessen, inclusief een korte samenvatting en een lijst van alle gehoorde muziekvoorbeelden.

Aanmelden via:
e-mail: margaret.krill@xs4all.nl
of via de website: www.margaretkrill.nl

N.B. Alleen bij voldoende belangstelling (minimaal 8 deelnemers), zal de cursus doorgang kunnen vinden.

Docent Margaret Krill is musicus en musicoloog. Na een carrière als concertpianist, werkte zij als musicoloog onder meer bij het Nederlands Muziek Instituut in Den Haag. Zij heeft als pianodocent een grote lespraktijk en is verder onder meer werkzaam als redacteur muziekuitgaven. Daarnaast geeft zij muziekcursussen en lezingen. Zij publiceert regelmatig artikelen over muziek en musici en schreef in 2010 een boek over Nederlandse pianisten uit de 19de en 20ste eeuw.

2017-04-07T00:33:07+00:00