Concert Dostojevski Kwartet verplaatst naar 17 januari!

Concert Dostojevski Kwartet verplaatst naar 17 januari!

Let op: Wegens ernstige familieomstandigheden binnen het kwartet is het concert verplaatst van donderdag 7 december 2017 naar woensdag 17 januari 2018!

Had u al een kaartje voor 7 december? Kunt u ons dan zo snel mogelijk berichten of u wel/geen gebruik wenst te maken van de reservering door te mailen naar tetar@hetnet.nl.

Hartelijk dank en onze excuses voor het ongemak!

Herfstsalon in de Paarse Kamer van Museum Paul Tetar van Elven

In de maanden november en december vindt er een ministrijkkwartetserie in het museum plaats met medewerking van het Babylon Quartet en het Dostojevski Kwartet. Dit zijn talentvolle en jonge strijkkwartetten die op dit moment gespecialiseerde strijkkwartetopleidingen volgen, deels aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie en deels aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

In de herfstsalon wordt het publiek een avondvullend, divers programma geboden. Naast het muzikale aanbod is het museum opengesteld voor bezichtiging. Aanhakend bij de 19de-eeuwse sfeer van het museum, spelen alle strijkkwartetten vóór de pauze romantisch repertoire. Na de pauze wordt het publiek de kans geboden om de kwartetten van een andere kant te leren kennen in een contrasterende programmering.

De Paarse Kamer is de concertkamer van het Museum Paul Tetar van Elven in Delft, waar een van de honderd best bewaarde interieurs van Nederland te bewonderen valt. Men kan in het museum een goede indruk krijgen van de smaak en manier van wonen van de bourgeoisie in de 19de eeuw.

Woensdag 17 januari 2017: Dostojevski kwartet 20:15 – 22:00 uur (zaal open vanaf 19:45 uur)

Entrée: UITVERKOCHT!

Betaling: Contante betaling aan de zaal of via overboeking: NL59 INGB 0000 5336 22 t.n.v. Stichting Museum Paul Tetar van Elven.

Belangrijk: De Herfstsalons vinden plaats als er tenminste 25 reserveringen per salon geregistreerd staan! Stel u vrienden hiervan op de hoogte of nog beter; neem uw vrienden mee: gezellig!

Foto: Tess.Photography

Het Dostojevski Kwartet werd in oktober 2014 opgericht. De jonge musici Charlotte Basalo Vazquez, Julia Kleinsmann (viool), Lisa Eggen (altviool) en Emma Kroon (cello) hebben elkaar op het conservatorium leren kennen. Zij studeren allen aan het Conservatorium van Amsterdam. Het strijkkwartet ontving lessen en masterclasses van o.a. Dmitri Ferschtman, Eberhard Feltz, Luc-Marie Aguera en Marc Danel (primarius van het Danel Quartet). Vanaf najaar 2016 studeren zij aan de Nederlandse Strijkkwartetacademie in het traject voor conservatoriumstudenten. Ook volgen zij in seizoen 2016-2017 en 2017-2018 het coaching traject van het Danel Kwartet opgezet in samenwerking met Tivoli-Vredenburg.

In de korte tijd dat ze samen zijn, speelden ze meerdere malen in het Muziekgebouw aan het IJ en als onderdeel van verschillende kamermuziekseries in heel Nederland. Ook werkten ze samen met het Dudok Kwartet en altvioliste Francien Schatborn. Verder waren ze te gast bij Amsterdam FM en Opium op Radio 4 en Podium Witteman.

Naast hun passie voor kamermuziek hebben de jonge musici van het Dostojevski Kwartet ook individueel vele masterclasses en cursussen gevolgd. Ook deden zij met veel succes mee aan concoursen. Zo zijn de leden allen afzonderlijk prijswinnaars van het toonaangevende Prinses Christina Concours.

Lisa, Julia en Emma spelen allen op een instrument dat ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

2017-12-05T17:47:18+00:00