9-10 september 2017: Open Monumentendag

9-10 september 2017: Open Monumentendag

In het weekend van 9 en 10 september is het weer zover: Open Monumentendag! Ook in Delft openen veel monumenten hun deuren om u als bezoeker te verwelkomen. Uiteraard bent u dit jaar weer van harte welkom bij de parel aan de Koornmarkt: Museum Paul Tetar van Elven. Het thema dit jaar is ‘Boeren, burgers, buitenlui’. Paul Tetar van Elven hoort als welgestelde burger van Delft zeker in dit rijtje thuis.

Schilderen als de oude Meesters

In Museum Paul Tetar van Elven kun je op zaterdag 9 en zondag 10 september zien en zelf ervaren hoe in de 17de eeuw verf werd gemaakt. In de hal van het museum geeft stichting TATA (Traditional Art Technique Atelier) op beide dagen een demonstratie om 12.00 en 15.00 uur. In het museum laten zij zien hoe schilders als Rembrandt en Vermeer hun verf maakten, welke pigmenten ze gebruikten en in welke samenstelling. Ook kunnen bezoekers zelf de vijzel ter hand nemen om pigmenten fijn te malen.

Op de zolder kunnen kinderen deelnemen aan een workshop verf maken op de zolder. Dit begint om 14.00 uur en duurt circa een uur. Met de zelfgemaakte verf maken zij dan een echt schilderijtje. De ruimte is beperkt, dus kom op tijd om zeker te zijn van een plekje.

Wie is stichting TATA?

Traditional Art Technique Atelier (TATA) is een stichting die geïnspireerd is door de klassieke teken- en schildertechnieken, vakmanschap en ‘edele ambacht’ van de oude meesters uit de Gouden Eeuw. Deze technieken worden als tijdloos beschouwd en zijn tot op de dag van vandaag de beste en meest efficiënte manier om realistisch te leren tekenen en schilderen. TATA stelt zich als doel het bevorderen, stimuleren en ontwikkelen van het creatieve beeldende talent van haar leerlingen middels klassieke schilder- en tekentechnieken.

Het museum (ook de activiteiten) is in het Monumentenweekend gratis te bezoeken. Op zaterdag van 10.00 tot 17.00, op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Hier vindt u meer informatie over het programma van Open Monumentendag in Delft.

Graag uw aandacht voor het volgende: Het kan op beide dagen af en toe druk zijn in het museum. Er is een kans dat u kort moet wachten als het maximale aantal bezoekers is bereikt. Wij vragen hiervoor uw begrip.

We wensen u een inspirerend Open Monumentenweekend toe en hopen u te zien in ons museum!

Museum Paul Tetar van Elven

Koornmarkt 67

2611 EC Delft

www.tetar.nl

2017-09-06T18:18:36+00:00