HighLight: werk van Mario Klingemann te gast

HighLight: werk van Mario Klingemann te gast

Op zaterdag 17 november vindt HighLight, het nieuwe art & technology festival, plaats in Delft. In het kader hiervan is bij Museum Paul Tetar van Elven een bijzonder kunstwerk van Mario Klingemann (Quasimodo) te zien, getiteld Friends in Latent Places. Het kunstwerk is een van de vele onderzoeken naar hoe algoritmes kunnen leren schilderen en bestaat uit meerdere portretschilderingen die in elkaar over lijken te gaan. Paul Tetar van Elven was zelf een portrettist en is beroemd geworden met zijn kopieën; een passender kunstwerk voor deze locatie is daarom niet denkbaar!

Quasimondo verkent de mogelijkheden van een kunstmatige intelligentie die zichzelf leert schilderen door archieven van oude schilderijen te scannen. Hij maakt hiervoor gebruik van neurale netwerken, code en algoritmen om zo de kennis van vroegere kunstenaars te kunnen delen met computers. Quasimodo probeert de werking van de systemen te begrijpen, ondervragen en ondermijnen; de kunstenaar heeft een vergaande interesse in menselijke perceptie en esthetische theorie.

Klingemann was artist in residence bij Google Arts & Culture en geeft advies aan diverse instellingen waaronder The British Library om ze te helpen hun enorme digitale archieven te verwerken en classificeren.

Locatie: Museum Paul Tetar van Elven, Koornmarkt 67
Tijd: 16:00-23:00

www.quasimondo.com

HighLight is het nieuwe art & technology festival van Delft. Op zaterdag 17 november zie, hoor en voel je op 8 locaties in de stad wat de impact van techniek is op onze maatschappij. HighLight toont spectaculaire werken en ontdekkingen, vertelt de verhalen van de makers, maar presenteert ook een muziekprogramma, debatprogramma en projecten waarin studenten samenwerken met toonaangevende ontwerpers en kunstenaars.

Meer informatie? www.highlightdelft.nl

Facebook & Instagram: @HighLightDelft
Facebook event:
https://www.facebook.com/events/105820833690114/

2018-11-12T12:50:56+00:00