Tentoonstelling Drawing Rooms – Tekenen in het onderwijs aan de TU Delft en haar voorlopers

Tekenonderwijs verbindt museum en universiteit
De historische band tussen Museum Paul Tetar van Elven en de Technische Universiteit Delft wordt zichtbaar in de tentoonstelling ‘Drawing Rooms’, vanaf zaterdag 14 maart te zien in het museum. Naast zijn carrière als kunstschilder was Paul Tetar van Elven gedurende 40 jaar als handtekenleraar in dienst van de Koninklijke Akademie en de Polytechnische School. Deze historische band tussen het museum en de Technische Universiteit Delft vormt de aanleiding voor een samenwerking die de onderwijspraktijk van Tetar van Elven en het huidige onderwijs met elkaar in verband brengt. Het tekenen als onderwijsmethode speelt hierin een verbindende rol.

Rol van het tekenonderwijs vroeger en nu
Een deel van de tentoonstelling toont objecten uit het erfgoed van de Technische Universiteit Delft, die een rol hebben gespeeld in het tekenonderwijs. Een ander deel van de tentoonstelling toont de onderwijspraktijk van nu, waarbij studenten Bouwkunde tekenen inzetten als presentatiemiddel en onderzoeksmethode. De vaste opstelling van Museum Paul Tetar van Elven biedt, behalve een interessant inkijkje in het huiselijk leven van de 19de eeuw, ook een overzicht van het oeuvre van Paul Tétar van Elven.

Meer informatie
De tentoonstelling ‘Drawing Rooms’ opent op vrijdag 13 maart en is tot en met 27 september te zien in Museum Paul Tetar van Elven.

Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op de website van TU Delft

Helaas is het museum momenteel gesloten, maar u kunt toch een kijkje nemen aan de hand van onderstaande foto’s. Ook geeft directeur/conservator Alexandra Oostdijk in de video hieronder toelichting op de tentoonstelling (click/tap here to view the English version) Op Instagram vindt u bovendien een rondleiding door Charlotte van Wijk van de TU Delft.